Mini hodočašće biciklom

  • trajanje: 1 dan
  • mjesta: Donja Kupčina, Jamnica Pisarovinska, Podgorje Pisarovinsko , Dvoranci, Gradec Pokupski

Započnite svoje istraživanje pisarovinskog kraja u mjestu Donja Kupčina u kojem se nalazi župna crkve sv. Marije Magdalene. U blizini rijeke Kupe zastanite u tišini i miru te izmolite svoje molitve.

U blizini župne crkve sv. Marije Magdalene, nalazi se i Zavičajni muzej Donja Kupčina. Preporučujemo da ovdje zastanete na trenutak i doznate kako su nekada ljudi živjeli. 

Za vrijeme vožnje biciklom pratite označene prometne pravce koji će vas iz Donje Kupčine dovesti do Pisarovine. U Pisarovini skrenite prema Jamnici Pisarovinskoj u kojoj se nalazi župna crkva sv. Martina biskupa koju su osnovali templari. Prema dogovoru s tamošnjim župnikom u crkvi se može zastati u molitvi i miru prije nego krenete u obilazak manjih drvenih kapelica na obližnjim brežuljcima. 

Asfaltirani put vas dalje vodi prema mjestu Dvoranci. U Dvorancima se nalazi drvena kapela Svetog Trojstva okružena prekrasnim zelenilom. Tu iskoristite priliku da zastanete i izmolite molitvu Presvetom Trojstvu za svoju obitelj.

Nastavite potom vožnju dalje asfaltom kroz šumu prema mjestu Gradec Pokupski. U tom mjestu nalazi se mala drvena kapelica posvećena sv. Leonardu

Nakon toga uputite se cestom uzvodno uz rijeku Kupu prema Donjoj Kupčini odakle ste i započeli svoje minihodočašće crkvama i kapelicama pisarovinskog kraja na biciklu. 

Comments are closed.