Mini hodočašće biciklom

  • trajanje: 1 dan
  • mjesta: Pisarovina, Gradec Pokupski, Donja Kupčina

Bike-hodočašće započnite u mjestu Pisarovina u kojem se nalazi karta biciklističkih ruta ovog područja, kao i servis za bicikle. Ova hodočasnička ruta, duga oko 20km, povezuje centar Pisarovine s rijekom Kupom, a kako nije zahtjevna, preporuča se svim uzrastima.

Krenite od Pisarovine prema jugu državnom cestom sve do pogona mineralne vode Jamnička kiselica, koji je otvoren davne 1828. g. Prije mosta skrenite lijevo kako biste došli do sela Gradec Pokupski i posjetili pitoresknu drvenu kapelicu svetog Leonarda

Nakon kratkog zaustavljanja i molitve, vratite se u smjeru mosta i nastavite voziti uz zeleni tok Kupe. U blizini rijeke zastanite u tišini te u miru izmolite svoje molitve.

Put uz rijeku nastavlja se uz prelijepe pejzaže idealne za fotografiranje, te završava u “selu roda” – Donjoj Kupčini. Ruta vas dalje vodi do kupčinske kasnobarokne crkve svete Marije Magdalene, gdje se zaustavite na kratak predah i molitvu. Nedaleko crkve nalazi se Zavičajni muzej Donja Kupčina. Preporučamo da ovdje zastanete na trenutak i doznate kako su ljudi nekada živjeli u Pokuplju. Vozeći se dalje primijetit ćete mnoštvo gnijezda bijelih roda, koje su simbol naselja Donja Kupčina.

Za vrijeme vožnje biciklom pratite označene prometne pravce, te nastavite državnom cestom prema sjeveru, koja će vas iz Donje Kupčine, uz prizore jezera ribnjaka, dovesti opet do centra Pisarovine. Uz objed i okrijepu završite svoje mini-hodočašće pisarovinskim krajem, na biciklu.

*U dogovoru s našim partnerima postoji mogućnost za organizaciju individualnih i grupnih tailor made izleta.

Comments are closed.