Vikend izlet za obitelji s djecom

  • trajanje: 2 dana
  • mjesta: Donja Kupčina, Jamnica Pisarovinska, Lučelnica

Odmaknite se od užurbane svakodnevnice i posvetite vrijeme svojim najmilijima i sebi. U miru šumovitih brežuljaka i žubora rijeke Kupe, pronađite odmor u molitvi i druženju s vašom djecom. Pisarovinski kraj zaista ima zanimljivih zabavnih, sakralnih i edukativnih sadržaja za sve uzraste.

Započnite istraživanje u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini koja je za vrijeme Domovinskog rata bila na prvoj crti bojišnice. Potom prošetajte po mjestu i uslikajte jedno od mnogih gnijezda u “selu roda”. U Zavičajnom muzeju Donja Kupčina otkrijte neprocjenjivu kulturno-povijesnu baštinu, dok šetate kroz tradicionalne drvene kućice upoznajte kako su ljudi nekada živjeli u obiteljskim zadrugama.

U pauzi za ručak, da biste degustirali tradicionalne lokalne specijalitete, posjetite restorane ovog kraja.

Popodne provedite u šetnji uz Kupu, u miru i igri sa svojom obitelji, okruženi prekrasnim zelenilom prirode.

Kako biste pronašli smještaj provjerite ponudu lokalnih kuća za odmor.

Nakon doručka pođite u župnu crkvu sv. Martina biskupa u Jamnici Pisarovinskoj. Ovdje možete sudjelovati na nedjeljnoj svetoj misi u 11 sati. Crkvu su podignuli vitezovi templari, pa ona čuva jedan dio povijesti naselja. Pomolite se za svoje nakane i nakane svoje obitelji ispred jednog od oltara ove lijepe crkve. Doznajte informacije o tome kada i kako je građena, te približite povijest ove župe svojoj djeci.

Nakon svete mise i posjeta  ovoj crkvi preporučamo da razgledate i drvenu kapelu svetog Duha u obližnjem mjestu Lučelnica. Kapelica je na prekrasnom brežuljku okružena šumskim zelenilom.

U popodnevnim satima iskoristite priliku za piknik i rekreaciju na izletištu Plaža u toplim mjesecima. Na povratku kući iz Pisarovine svakako zastanite u Ekoparku Krašograd koji ima dječja igrališta i mali zoološki vrt s domaćim životinjama.

*U dogovoru s našim partnerima postoji mogućnost za organizaciju individualnih i grupnih tailor made izleta.

Subota

09:00 Dolazak u Donju Kupčinu
09:00 – 10:00 Razgled crkve sv. Marije Magdalene
10:30 – 13:30 Posjet Zavičajnom muzeju
14:00 – 15:30 Ručak
16:00 – 18:30 Popodnevna šetnja uz Kupu
19:00 – 19:30 Smještaj i odmor
20:00  Večera

Nedjelja

09:00 – 10:30 Doručak
11:00 – 12:00 Sveta misa
12:00 – 13:00 Molitva i razgled crkve 
13:30 – 14:30 Posjet Lučelnici
15:00 – 17:00 Piknik i rekreacija na Plaži
17:30 – 19:30 Ekopark Krašograd

Comments are closed.