Vikend izlet za obitelji s djecom

  • trajanje: 2 dana
  • mjesta: Donja Kupčina, Jamnica Pisarovinska, Bratina

Odmaknite se od užurbane svakodnevnice i posvetite vrijeme svojim najmilijima i sebi. U miru šumovitih brežuljaka i žubora rijeke Kupe, pronađite odmor u molitvi i druženju s vašom djecom. Pisarovinski kraj zaista ima zanimljivih zabavnih, sakralnih i edukativnih sadržaja za djecu.

Započnite istraživanje posjetom župnoj crkvi sv. Martina biskupa koju su podignuli vitezovi templari. Pomolite se za svoje nakane i nakane svoje obitelji ispred jednog od oltara ove lijepe crkve. Doznajte informacije o tome kada i kako je podignuta, te približite povijest ove župe svojoj djeci. Ujedno ovdje možete sudjelovati i na nedjeljnoj svetoj misi. 

Nakon posjeta župnoj crkvi u Jamnici Pisarovinskoj preporučamo da posjetite i drvenu kapelu svetog Duha u obližnjem mjestu Lučelnica. Kapelica je na prekrasnom brežuljku okružena šumskim zelenilom.

Za degustaciju tradicionalnih specijaliteta posjetite restorane ovog kraja, a ako vam je potreban smještaj pogledajte ponudu lokalnih kuća za odmor

Zavičajnom muzeju Donja Kupčina otkrijte neprocjenjivu kulturno-povijesnu baštinu. Šetnjom kroz tradicionalne drvene kućice upoznajte kako su ljudi nekada živjeli u obiteljskim zadrugama. Jedan djelić povijesti očuvan je i u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini koja je za vrijeme Domovinskog rata bila na prvoj crti bojišnice. 

Nakon posjeta Zavičajnom muzeju i župnoj crkvi sv. Marije Magdalene iskoristite priliku za piknik i rekreaciju na
izletištu Plaža u toplim mjesecima. Na povratku kući iz Pisarovine zastanite u Eko parku Krašograd koji ima dječja igrališta i mali zoološki vrt s domaćim životinjama.

Comments are closed.