Vikend izlet za obitelji s djecom

  • trajanje: 2 dana
  • mjesta: Donja Kupčina, Jamnica Pisarovinska, Bratina

Odmaknite se od svoje užurbane svakodnevnice i posvetite malo više vremena svojim najmilijima i sebi. U miru šumovitih brežuljaka i žuborećeg toka rijeke Kupe, pronađite svoj potreban mir u molitvi i druženju s vašom djecom. Pisarovinski kraj zaista ima zanimljivog zabavnog, sakralnog i edukativnog sadržaja za djecu.

Započnite svoje istraživanje ovog kraja posjetom župnoj crkvi sv. Martina biskupa koju su podignuli vitezovi templari. Pomolite se za svoje nakane i nakane svoje obitelji na jednom od bočnih oltara koji se nalaze u župnoj crkvi. Doznajte informacije o tome kada i kako je crkva podignuta te približite povijest ove župe svojoj djeci. Ujedno u župnoj crkvi možete sudjelovati i na nedjeljnoj svetoj misi. 

Nakon posjeta župnoj crkvi u Jamnici Pisarovinskoj preporučujemo da posjetite i drvenu kapelu svetog Duha u obližnjem mjestu Lučelnica. Kapelica je na prekrasnom brežuljku okružena šumskim zelenilom.

Za degustaciju tradicionalnih specijaliteta ovog kraja posjetite lokalne restorane. Ako vam treba smještaj, pogledajte ponudu kuća za odmor koje se nalaze na ovom području. 

Zavičajnom muzeju Donja Kupčina otkrijte neprocjenjivu kulturno-povijesnu baštinu ovog kraja. Šetnjom kroz tradicionalne drvene kućice otkrijte kako su ljudi nekada živjeli u obiteljskim zadrugama. Jedan djelić povijesti očuvan je i u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini koja je za vrijeme Domovinskog rata bila na prvoj crti bojišnice. 

Nakon posjeta Zavičajnom muzeju i župnoj crkvi sv. Marije Magdalene iskoristite priliku za piknik i rekreaciju na
izletištu Plaža u toplim mjesecima. Na povratku kući iz Pisarovine zastanite u Eko parku Krašograd koji ima dječja igrališta i mali zoološki vrt s domaćim životinjama (konjima, srnama, ovcama … ) 

Comments are closed.