Hodočašće šumskim brežuljcima

  • trajanje: 2 dana
  • mjesta: Lučelnica, Jamnica Pisarovinska, Podgorje Pisarovinsko, Donja Kupčina, Dvoranci, Gradec Pokupski

Pisarovinski kraj poznat je po slikovitim šumskim brežuljcima kojima odzvanja pjev ptica, te vijugavom toku rijeke Kupe koja presjeca ovaj kraj. Upravo zbog svojih prirodnih ljepota, idealno je mjesto za bijeg od užurbane svakodnevnice i povratak Bogu u molitvi i miru prirode. 

Započnite svoje hodočašće molitvom kod kapele svetog Duha u mjestu Lučelnica.

Potom slijedite asfaltiranu cestu kroz šumske brežuljke koja vas usponima i spuštanjima vodi do župne crkve sv. Martina biskupa u Jamnici Pisarovinskoj. Od Lučelnice do Jamnice Pisarovinske udaljenost je 5.7 km i treba vam u prosjeku 1 h i 30 min da prošetate tom rutom. 

Slijedeći dalje cestu, imate još 2,4 km (otprilike 30 min šetnje) do samog mjesta Pisarovina gdje se možete okrijepiti i zastati na ručku

Nakon odmora u Pisarovini slijedi etapa puta koja prati cestu i vodi vas do kapele svetog Trojstva u mjestu Dvoranci. Od Pisarovine do Dvoranca ima 3,7 km i treba vam otprilike 45 min za proći je pješke. Kapela svetog Trojstva smještena je na brežuljku oko kojeg se nalaze voćnjaci, livade i oranice. Ovdje završavate svoj obilazak crkva i kapelica na šumskim brežuljcima ovog kraja. 

Nakon prespavane noći u nekoj od kuća za odmor u ovom kraju, preporučujemo vam da posjetite i izletište i šetnicu Plaža gdje možete uživati u prirodnim  ljepotama toka rijeke Kupe.

Svakako preporučujemo da posjetite i Zavičajni muzej i župnu crkvu sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini. 

Comments are closed.