Božić u Pisarovini

  • trajanje: više dana
  • mjesta: Pisarovina, Donja Kupčina, Jamnica Pisarovinska

U blizini glavnog grada Zagreba, smjestio se pisarovinski kraj s bogatom božićnom tradicijom koja je i dalje prisutna  kod lokalnog stanovništva. 

Za vrijeme adventa posjetite Zavičajni muzej Donja Kupčina u kojem se čuva etnografska baština ovog područja. U muzeju možete doznati kako su ovdašnji žitelji nekada izrađivali svoje božićne ukrase te pogledati izložbu istih. Rezervirajte svoje mjesto na božićnoj radionici, u sklopu muzeja, na kojoj možete naučiti kako izrađivati tradicionalne kupčinske božićne ukrase od krep papira, te ovčice od gline, tijesta i vune.

U sklopu muzeja pod stručnim vodstvom, doznajte više o tradicionalnim božićnim običajima u općini Pisarovina. 

Ako planirate svoj posjet pisarovinskom kraju na više dana, onda vam svakako preporučamo i sudjelovanje na misi zornici u jednoj od župnih crkava – sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini ili sv. Martina biskupa u Jamnici Pisarovinskoj.

Tradicionalno se na ovom području održavaju dva Božićna koncerta na kojem nastupaju crkveni zborovi i KUD-ovi. Božićni koncert u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini, te božićni koncert u društvenom domu Donja Kupčina Pjesmom do Božića, na kojem nastupa KUD „Magdalena“ iz Donje Kupčine i gosti iz raznih krajeva Hrvatske.

Rezervirajte smještaj u jednoj od kuća za odmor i osjetite puninu mira i božićnog blagoslova, okruženi toplinom drvenih kuća, mirisima pečenog domaćeg kruha i svježeg sira, te gostoljubivosti vaših domaćina.

*U dogovoru s našim partnerima postoji mogućnost za organizaciju individualnih i grupnih tailor made izleta.

Comments are closed.